Turnwedstrijd, “Mobieltjes Elfstedentocht” en hoe het met Jesse gaat

Wie nog mobieltjes voor de inzamelingsactie van Jesse heeft (de mobieltjes mogen helemaal kapot zijn) kan deze naast elkaar in een envelop verpakken (zonder oplader, dit scheelt weer gewicht) en als brievenbuspost verzenden naar:

Jesse Mulder, van Asch van Wijcklaan 20, 8096 AH Oldebroek

Inzameldozen van Jesse staan ook bij de volgende supermarkten: Coop in Oldebroek, Plus en Expert in Wezep en Boni in Elburg, Deen in ’t Harde en mobieltjes kunnen ook bij ons thuis ingeleverd worden.


Lieve allemaal,

1 februari had Jesse zijn 2e wedstrijd van het seizoen. En wederom met een mooi resultaat. Hij haalde zilver.

84321360_1399939846844842_4984356976331849728_n
Zilver bij wedstrijd 01-02-2020

Vorige week zaterdag hebben we een geweldige dag in Friesland mee mogen maken. De Lions Club had een “Mobieltjes Elfstedentocht” georganiseerd langs alle bekende Friese Elfsteden.

Dus de Friese Elfstedentocht 2020, maar dan anders….Niet op de schaats of op de fiets, maar in een gave echte Highway Patrol wagen (Amerikaanse politiewagen) langs alle elf Friese steden om ingezamelde mobieltjes op te halen voor Stichting Opkikker.

Lions Club District 110BN heeft deze geweldige tocht georganiseerd, nadat ik de titel Young Ambassador van de Lions heb gewonnen met mijn inzet voor de mobieltjes inzamelingsactie voor Stichting Opkikker. Nadat ik mocht genezen van kanker zet ik mij in om zoveel mogelijk mobieltjes in te zamelen voor langdurig zieke kinderen.

De kick off was om 8:45 uur in Leeuwarden waar burgemeester Sybrand Buma de eerste stempel heeft gezet op de “Lions 11-steden stempelkaart”. En toen door naar de andere 10 steden.

IMG_1294
Mee in een echt Highway Patrol wagen
IMG_1345
De houtzaagmolen in IJlst
IMG_1376
Ontvangst en stempel door Vrouwe van Stavoren

In alle steden was er een geweldige ontvangst. In een aantal steden met muzikale begeleiding van muziekbands of een mooie boodschap van de stadsomroeper. In sommige steden stonden er kruiwagens vol mobieltjes klaar. In Stavoren een mooi welkom door Vrouwe van Stavoren. In Hindelopen mochten we zelfs met de Reddingboot Hindeloopen mee het IJsselmeer op. Onderweg was er ook gezorgd voor allemaal lekkere Friese versnaperingen.

IMG_1419
Ingezamelde mobieltjes in Hindelopen
IMG_1486
Ontvangst in Franeker

En kwamen we om 18:45 na deze tocht weer aan in Leeuwarden en wie stond ons daar op te wachten…..onze eigen burgemeester Tanje Haselopen uit Oldebroek. Wat een verrassing! Na officiele toestemming van burgemeester Buma van Leeuwarden mocht zij hier als Gelderse burgemeester mij binnenhalen en de laatste stempel zetten.

Foto burgemeester Tanja Haseloop (fotograaf Huib du Mez)
Onthaal na bezoek van alle Friese Elf steden door onze eigen burgemeester uit Oldebroek, Tanja Haseloop, voor de laatste stempel

We kijken terug op een geweldige dag met een gouden randje. Wij zijn diep onder de indruk dat er zoveel mensen zijn die zich hebben ingezet om zoveel mobieltjes in te zamelen en dit voor ons tot een onvergetelijke dag te maken. En Fryslân wat ben je mooi, we komen zeker nog een keer terug om nog eens rustig langs alle steden te gaan. Zeker nu in de gelukkige bezitter ben van het Frysk Paspoart!

De schatting is dat er tijdens deze dag ongeveer 5500 mobieltjes zijn opgehaald en daarmee staat de teller op 45.000. Maar we gaan samen met de Lions in ieder geval door voor de 50.000. Dus kom ook in actie kijk of u zelf nog mobieltjes heeft of dat u een actie bijvoorbeeld bij uw werk kunt opzetten.

Samen sterk voor nog meer Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen!

De laatste weken heeft Jesse wel weer last van een aantal klachten. Met name buikpijn. Hij is bij de huisarts geweest en zij voelde geen bijzonderheden in zijn buik. Ze dacht dat de buikpijn zou kunnen komen, omdat ik Jesse al 2 weken veel hoest. Jesse weet zelf niet of dit wel de oorzaak is. Hij is zelf nog niet helemaal gerust. Jesse mag van de huisarts ook de komende tijd niet turnen. Als het over 2 weken niet over is moet hij terugkomen.

Liefs, Thérèse en Wichard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s