Geloof, hoop, liefde en goed nieuws

Lieve mensen,

Gelukkig heeft ons geloof ons de laatste tijd op de been gehouden. Wat zijn we ongerust geweest. Daarbij kwam ook, dat naaste collega’s van ons beide te horen kregen, dat ze een ernstige vorm van kanker hebben. En Thijn Blom, een jongen die gelijktijdig met Jesse in Groningen was, is een paar weken geleden overleden. Dit alles hield en houdt ons nog steeds bezig.  Je beseft dat alles zomaar weer anders kan zijn. Ook Jesse hield het bezig, want op een gegeven moment vroeg hij: “als ik wel weer kanker heb, krijg ik dan wel weer een kanjerketting, want die wil ik dan wel weer hebben”. Mooi om te horen dat de ketting een houvast voor hem was, maar eigenlijk wil je niet dat hij er te diep over nadenkt.

Toch hebben we hoop gehouden, dat het met Jesse goed mocht zijn. En gelukkig was daar vandaag dan eindelijk de dag van onderzoeken en uitslagen. Met een enorm zenuwachtig gevoel in de buik richting Groningen. Maar wat een opluchting toen de oncoloog aangaf, dat de radioloog zelfs helemaal geen lymfeklieren meer ziet die opgezet zijn. Dus Jesse mag schoon zijn! Wat een moment van ontlading. Je voelt dan aan je hele lichaam dat je weken in onrust hebt gezeten.

Tijdens de periode van onrust hebben we weer dubbel en dwars jullie liefde en medeleven mogen ervaren. Het heeft ons opnieuw op de been gehouden en we willen jullie dan ook hartelijk bedanken voor de telefoontjes, kaarten, reacties op het weblog en de lieve mailtjes. Bedankt!!

We kunnen nu weer plannen voor de toekomst gaan maken. Zo wilde Jesse zich nog niet aanmelden voor de Tour de Dellen 2013 (opbrengst voor KIKA), voordat hij de uitslag van vandaag wist. Maar vanaf nu gaat hij druk op zoek naar sponsoren, nu hij dit jaar zelf kan gaan fietsen. Ook voor ons een hoogtepunt. Vorig jaar wilde hij zo graag, maar liet zijn lichamelijke conditie het niet toe en heeft Nathan voor hem gefietst, en nu gaat hij er zelf voor!

Ook de mobieltjesactie voor de Stichting Opkikker loopt heel goed. Jesse heeft de afgelopen tijd in een paar kranten en op nieuwssites gestaan. Ook is hij binnenkort te horen met zijn oproep op Omroep Gelderland. Hij heeft er op dit moment 856 en hoopt er 1000 in te zamelen.

Mobieltjesactie Jesse
Mobieltjesactie Jesse

De eerstvolgende controle staat gepland op 14 mei, maar we gaan nu eerst in dankbaarheid genieten van dit geweldige nieuws!

 Ik wil juichen voor U, mijn Heer, met blijdschap in mijn hart,

Ik wil jubelen voor U, Heer, mijn hart is vol ontzag,

Ik erken: U, Heer, bent God en ik behoor u toe.

Mijn aanbidding is slechts voor U wat ik ook denk of voel.

Dankpunten:

– dat Jesse schoon mag zijn en de kracht die we in de afgelopen periode mochten ervaren

Gebedspunten:

– dat het goed met Jesse mag blijven gaan.

– medeleven voor mensen die ziek zijn en medeleven voor ouders en familieleden, waarvan de kinderen overleden zijn

Liefs,

Wichard en Thérèse

Advertenties

8 gedachtes over “Geloof, hoop, liefde en goed nieuws

 1. Wat een geweldig nieuws , voor jullie allemaal. Hem zij de eer,
  wonderen gebeuren ook vandaag nog,
  geniet samen als gezin en fam, ervan.
  we hopen jullie teontmoeten bij jullie ouders op het feest,
  dan praten we wel even bij.
  groetjes uit noordeloos.

 2. Wat een spanning!!!! en dan het goede nieuws te horen dat Jesse schoon is. Ik wens jullie samen het allerbeste met heel veel geluk en nu genieten!!

 3. Lieve mensen, wat een enorme opluchting weer!
  Je weet dat we veel aan jullie hebben gedacht en gebeden.
  Wat een groot God hebben we toch, Hem zij alle eer.
  liefs Gerriëtte Plender

 4. Beste fam. Mulder,

  hoewel wij elkaar niet kennen, volg ik al een tijdje de berichten over Jesse. Mijn oog viel een keer op een bericht over hem in de veluwse kerkbode. Wij kunnen ons voorstellen hoe groot de spanning iedere keer weer is. Dat zeggen wel meer mensen maar alleen zij die het aan de lijve ondervonden hebben weten hoe het echt is, daar horen wij ook bij. Precies 9 jaar geleden werd bij onze oudste dochter, toen 17, eierstokkanker ontdekt. Een operatie in het AMC en chemokuren volgden, ze is zo vreselijk ziek geweest. De periode erna leef je van controle naar controle, dat zie ik bij jullie ook. Gelukkig is ze weer beter geworden. Door de behandeling zou ze geen kinderen kunnen krijgen. Inmiddels is ze getrouwd en heeft 2 dochtertjes en 1 zoontje, hij heet Jesse…….
  Wat hierboven al geschreven wordt; er gebeuren nog steeds wonderen. Er gaat geen dag voorbij dat ik daar niet dankbaar voor ben. We zijn blij voor jullie dat het met jullie Jesse goed gaat! ( Psalm 98:1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s