Eindelijk de uitslag

Lieve mensen,

We zijn net door de oncoloog gebeld met goed nieuws. De thoraxfoto, de buikecho en de bloeduitslagen laten een goed resultaat zien. Jesse mag gelukkig nog steeds schoon zijn. Zijn Hb had een waarde van 7.7 ook heel mooi. We vonden het wel heel spannend om langer te moeten wachten, dan was aangegeven. Dit is al een keer eerder gebeurd en toen had ze geen goed nieuws voor ons, dus het heeft wel weer de nodige spanning opgeleverd. Mede omdat wij gister bij de poli hoorden, dat 3 kinderen die ook tegelijk met Jesse onder behandeling waren eerst schoon waren, maar nu helaas weer met kanker geconfronteerd worden. 2 van de 3 kinderen hebben nu een andere vorm van kanker. Dit is een bekend feit, dat kinderen een verhoogd risico hebben om door de chemomedicatie een andere vorm van kanker te krijgen. We willen deze kinderen en ouders heel veel sterkte wensen met de weg die ze weer moeten gaan.

Als we dan terugkijken dan zijn er naast Jesse nauwelijks kinderen meer van die periode, die nog schoon mogen zijn. Een aantal kinderen zijn nog steeds met behandelingen bezig (leukemie), een aantal kinderen zijn inmiddels overleden en dan de kinderen die opnieuw kanker hebben gekregen. Daarom blijft het enorm belangrijk dat o.a. KIKA onderzoek kan doen, zodat de overlevingskansen omhoog kunnen gaan. Jesse zal zich t.z.t. ook nog voor KIKA gaan inzetten.

Ik had gister al een berichtje klaarstaan om te plaatsen, maar omdat we geen uitslag hadden kon ik het nog niet plaatsen. Heb het berichtje gelaten zoals het was, dus zie het onderstaande.

Gisterochtend heeft Jesse eerst Daniël nog even de fles gegeven voordat we richting Groningen vertrokken. Voor onderweg had Jesse een lekker plekje gemaakt in de auto. Fijn onder de droomdeken een bouwwerk maken met de Triqoos met een swingend muziekje van K3 erbij.

Onderweg naar Groningen

Bij binnenkomst werd direct de buikecho gemaakt en aansluitend de thoraxfoto. Drie kwartier later stond onze afspraak gepland bij de poli, maar toen we daar aankwamen, kon Jesse nog net zijn boterham opeten (dit was zijn ontbijt, want hij moest nuchter zijn voor de echo). Daarna kon hij direct bloed laten prikken en konden we mee met de oncoloog.

We hebben in het gesprek aangegeven dat Jesse toch nog steeds heel moe is en we het idee hebben dat zijn conditie steeds verder achteruitgaat. Ook heeft hij nog regelmatig last van duizelingen en hoofdpijn. Ze gaf aan dat deze klachten eigenlijk geen nawerking meer van de chemo kan zijn. Er wordt nu gezien zijn klachten, bij de volgende 3 maandelijkse controle (21 augustus) vervroegd een hartecho gemaakt. Deze zou eigenlijk pas over 4 jaar weer gedaan worden. Ook wordt er dan een heel uitgebreid bloedonderzoek gedaan.

Ook hebben we de blijvende zenuwpijn in zijn benen aangegeven. De oncoloog het geprobeerd met een hamertje de reflexen in zijn benen op te wekken, maar dit lukte niet. Het kan zijn dat het niet lukte, omdat hij niet ontspannen genoeg was, of er is neurlogisch iets niet in orde. Bij het volgende bezoek zal Jesse onderzocht worden door een neuroloog.

Het gaat ook super met de mobieltjesactie van Jesse als Opkikkerambassadeur. Inmiddels heeft hij 344 mobieltjes bij elkaar en dus al meer dan €1000,- bij elkaar verzameld. Jesse gaat de mobieltjes inleveren tijdens de ambassadeursdag in juni en blijft dan nog doorgaan met inzamelen. De actie loopt het hele jaar nog door. Hij wil iedereen nogmaals hartelijk bedanken voor alle telefoons!

Verder gaat het hier goed. De jongens en wijzelf genieten ook enorm van Daniël. Hierbij nog een foto van Daniël met zijn grote broers.

Daniël en zijn grote broers

Gebedspunt:

– dat de klachten van Jesse mogen afnemen

– dat hij schoon mag blijven

– kracht en hoop voor alle kinderen en ouders die nog aan het strijden zijn om kanker te overwinnen

Dankpunt:

– dat alle uitslagen goed mochten zijn en we weer rust mogen hebben

Liefs,

Wichard en Thérèse

Advertenties

2 gedachtes over “Eindelijk de uitslag

  1. fijn dat alles goed gaat dank aan hem die voor ons zorgt elke dag opnieuw.
    een mooie foto van de kinderen.
    groetjes uit noordeloos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s