GELUKSDAG

Lieve allemaal,

Vorig jaar op 31 maart zaten we nog in spanning. Jesse moest vorig jaar onverwachts op 29 maart een buikoperatie ondergaan, omdat niet duidelijk was of hij wel schoon was na de 4 chemokuren. Er was destijds op de scan aankleuring te zien en men wist niet of het om littekenweefsel ging of dat er toch nog activiteit was. Maar op 1 april vorig jaar kregen we gelukkig de mededeling dat het om littekenweefsel ging en er geen activiteit meer was van kankercellen. Jesse was dus schoon!

 Jesse geeft zelf de hele week al aan dat het morgen zijn geluksdag is, omdat hij morgen een jaar schoon mag zijn. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Dus morgen voor ons een feestelijke dag! We hebben nog een mooie foto gemaakt met zijn Kanjerketting en hebben deze foto gebruikt, zodat de bakker uit het dorp hiermee een lekkere taart voor morgen kon maken en die zal vast heerlijk smaken!

Jesse 1 jaar schoon

Maar des te meer denken we ook aan kinderen die nog aan het strijden zijn en aan de kinderen en hun ouders/broer(tjes) en zus(jes) die de strijd niet hebben kunnen winnen. We wensen ze kracht en sterkte toe!

Gister mochten we ook nog een fijne dag beleven. Alle gezinnen die van de stichting Make-A-Wish (Stichting Doe een Wens) vorig jaar een wensdag mochten meemaken, waren uitgenodigd voor een Droomfeest in de Efteling. ’s Ochtends was je vrij om het park te verkennen en ’s middags stond er een lekker lunch op het programma. Helaas lieten de benen van Jesse (zenuwpijn) het tijdens de lunch afweten. We hebben hem met zijn bips op een tafel geparkeerd en zo heeft hij zittend zijn lunch genuttigd (er waren alleen sta-tafels).  Tijdens deze lunch was er ook de mogelijkheid om bij te kletsen met wenshalers/vervullers en andere bekenden. Zo hebben we een aantal gezinnen ontmoet waar we tegelijk mee in Villa Pardoes waren en een gezin dat we een aantal keren in Groningen ontmoet hebben. Het was fijn om elkaar weer te zien. Aansluitend mochten we de musical Droomvlucht bijwonen. Om 17.30 uur zat deze geslaagde dag erop. We hebben enorm van deze dag genoten, maar we merken dan toch nog steeds dat Jesse dit soort activiteiten heel erg waardeert, maar het lichamelijk niet goed kan volhouden. In de auto op de terugreis was Jesse helemaal op en huilde van de hoofdpijn. We hebben daarom ook besloten, dat Jesse op 16 juni niet voor KIKA zal gaan fietsen. Hij kan dit gewoon nog niet aan. Wie weet een volgende keer.

We zijn heel dankbaar dat het verder zo goed met Jesse mag gaan, maar het blijft pijnlijk om te zien, dat de chemomedicatie toch de nodige schade heeft aangericht.

Jesse is ook nog steeds druk met zijn actie voor de Stichting Opkikker. Hij heeft inmiddels 236 mobiele telefoons bij elkaar. Bedankt allemaal!

De eerstvolgende controle in Groningen, om te kijken of Jesse nog schoon mag zijn, staat gepland voor dinsdag 8 mei. We zullen dan zo snel mogelijk een nieuw bericht plaatsen met de uitkomst van deze onderzoeken.

Gebedspunt:

– vooruitgang in de lichamlijk conditie (uithoudingsvermogen en vermindering/of overgaan van zenuwpijn)

– hoop voor alle kinderen die nog aan het strijden zijn en kracht voor de kinderen en hun familieleden die weten dat ze van de ziekte kanker niet zullen genezen

Dankpunt:

– dat Jesse 1 jaar schoon mag zijn!

Liefs en een goed weekend,

Wichard en Thérèse

Advertenties

2 gedachtes over “GELUKSDAG

 1. Fijn jesse dat je vandaag mocht vieren dat je een jaar schoon bent
  Je bent een kanjer.
  we zijn super trots op jou.
  groetjes johan en aletta en renaldo

 2. Fijn dat jullie ook zo hebben genoten op het Droomfeest, wij waren er ook! Het was echt een superfeest en supermooie musical.
  En wie wij zijn? Anique heeft leukemie MR, ook UMCG, meerdere keren in het ziekenhuis gelegen toen Jesse er ook was.
  Voor nu, wat ben je een enorm sterke man, samen met je papa mama en nu twee broers! We hopen positieve berichten te horen in mei.
  gr. Judith Willeman, mama van Anique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s