Hoera, de VAP is eruit!

Lieve mensen,

Eindelijk was het gisterochtend dan zover, de dag van de operatie! Jesse was al dagen aan het aftellen, totdat het zover was. Gisterochtend rond 6.45 uur heeft Jesse nog 2 crackertjes gegeten en toen zijn we rond 11.00 uur vertrokken naar Groningen. We zijn wat later vertrokken dan eerst de planning was, want de tijd van de operatie was van 11.45 uur naar 13.00 uur verplaatst. Bij aankomst in het ziekenhuis snel de Emla pleisters op beide handen geplakt. Dit zijn pleisters die de huid verdoven, zodat het minder pijnlijk of helemaal niet pijnlijk is, als het handinfuus wordt aangebracht.

Vervolgens aanmelden bij de Kinderchirurgie en dan wachten totdat je wordt opgeroepen. Tijdens het wachten zit daar ook de verpleegkundige uit Zwolle (ook voor een operatie van haar kindje) te wachten. Zij heeft Jesse nieuwjaarsdag 2011 verzorgt net voordat hij die dag per ambulance naar Groningen ging. Dus toen het dus eigenlijk allemaal begon. Komen we haar weer tegen, nu we de periode afsluiten. Heel bijzonder!

Precies om 13.oo uur worden we opgeroepen en mogen Jesse en ik de “operatiekleding aantrekken”. We krijgen uitleg van de anesthesist en later komt ook de chirurg nog uitleg geven hoe de operatie uitgevoerd gaat worden. In ieder geval moet de vorige hechtplaats onder zijn sleutelbeen open, om de VAP te verwijderen en misschien ook de plaats in zijn hals waar de vorige keer een hechtplaats aangebracht moest worden om het slangetje(katheter) dat aan de VAP vastzat, te bevestigen.

De "operatiekleding" hebben we aan

Rond 13.30 uur ligt Jesse dan uiteindelijk op de operatietafel en is er helemaal klaar voor!

Kom maar op, ik ben er klaar voor!

Hij krijgt opnieuw uitleg van het personeel op de OK. Eerst worden er plakkers en draadjes op zijn lijfje aangebracht om hem via de monitor (hartslag e.d. ) in de gaten te kunnen houden. Ook krijgt hij een apparaatje over zijn vinger gehouden om de saturatie (zuurstof in het bloed) in de gaten te houden. En dan wordt het handinfuus aangebracht. Als eerste gaat er een pijnstillend middel door het infuus en daarna de “slaapmelk”! Hier wordt Jesse altijd erg blij van, want hij vindt, dat hij dan zoooo lekker kan slapen.

De slaapmelk

Op het moment dat Jesse echt in slaap is, is het ook de tijd voor de ouder die meegaat de OK in, om weer naar de wachtruimte te gaan. Dus nu afwachten totdat we de oproep krijgen, dat we naar de uitslaapkamer kunnen komen.

Na iets meer dan een uur worden we opgeroepen. Jesse heeft dan nog dik een half uur nodig voordat hij weer bij is. Het zuurstofkapje wordt dan verwijderd en vervolgens ook de stickers om o.a. de hartslag in de gaten te houden. En ja hoor, nu kunnen we Jesse de VAP laten zien!

De VAP

Toch bijzonder om te zien dat er door zo’n klein reservoir zoveel belangrijke medicatie is gegaan waardoor Jesse beter is geworden. Na lang wachten komt uiteindelijk om 18.00 uur de chirurg langs om door te spreken hoe de operatie verlopen is. Het is allemaal volgens schema gegaan en gelukkig wat het niet nodig om de hechtplaats in zijn hals opnieuw te openen. De huid van zijn eerste hechtplaats onder zijn sleutelbeen hebben we verwijderd en de huid weer naar elkaar toegetrokken zodat er nu een nieuwe hechtplaats is ontstaan. Dit, om er een “mooier” litteken aan over te houden.

Toen snel het ziekenhuis uit. Helaas was de poli nu gesloten en kan Jesse zijn bloemetjeskraal voor aan de Kanjerketting nog niet ophalen. Dit doen we dan bij de eerstvolgende controle op 7 februari. Dus we waren gisteravond toch later thuis dan we verwacht hadden (21.20 uur), want we hebben onderweg nog even wat gegeten en Nathan bij opa en oma opgehaald. Vandaar dat we ook vandaag pas het bericht hebben geplaatst.

Jesse heeft gisteravond voordat hij naar bed ging nog een pijnstiller genomen en vannacht heerlijk doorgeslapen. Op dit moment voelt hij de wond een beetje trekken, maar heeft verder geen pijn. Hij mag in ieder geval de komende 2 dagen niet naar school. De pleister mag er zatermiddag af en de hechtpleisters die hier nog weer onder zitten, mogen er volgende week dinsdag af. Dan zal het nog een weekje duren en dan zullen ook de oplosbare hechtingen verdwenen zijn.

We zijn allemaal heel blij en dankbaar dat we deze mijlpijl bereikt hebben! Dank aan Hem! Ook willen we jullie weer enorm bedanken voor het medeleven.

Dinsdag 7 februari zal er weer onderzoek zijn om te controleren of Jesse nog schoon mag zijn. Na deze controle zullen we weer een berichtje plaatsen.

Gebedspunt:

– dat Jesse zich goed mag blijven voelen na de operatie

– dat de controle 7 februari mag uitwijzen dat Jesse nog schoon mag zijn

Dankpunt:

– dat de operatie goed is verlopen

– dat we deze mijlpijl mochten bereiken

Liefs,

Wichard en Thérèse

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s