01-06-2011

Lieve mensen,

Het is alweer de 1e van de maand. Dus hierbij een up-date.
Het gaat heel goed met Jesse. Hij heeft afgelopen maandag zelfs bijna 2 uur met de training van het turnen meegedaan. En wil dit aankomende vrijdag weer gaan proberen. We zijn er echt verbaasd over hoeveel conditie hij alweer heeft. Zijn conditie is nog lang niet zoals het was voordat hij ziek werd, maar we vinden het bijzonder dat hij dit al allemaal volhoudt.
Wel zien we dat zijn motoriek nog niet is zoals het was. Tijdens de 2e en 3e chemokuur heeft Jesse medicatie gehad die nadelige gevolgen voor de motoriek hebben opgeleverd.
Dit verslechteren zagen we destijds al snel gebeuren, Jesse had er vooral pijn van in zijn benen.
Gelukkig is het inmiddels al wel een stuk verbeterd (pijn heeft hij al lang niet meer), maar aan zijn schrijven en bv rennen kunnen wij zien dat het nog niet volledig is hersteld. Ook de juf van het turnen kan zien dat zijn bewegingen niet zijn zoals ze waren.
Het kan zijn dat zijn motoriek in de loop van de tijd verder verbeterd of dat het zelfs helemaal weer goed komt. Er is echter ook nog de mogelijkheid dat de chemo blijvende schade heeft aangericht. Wij hopen en bidden dat dit niet zo is.

Jesse geeft de laatste dagen (na heel veel spelen) wel weer aan dat hij wat moe is. En dan is hij ook echt wel heel moe, want hij zegt dit niet zo snel.
Eigenlijk kan het ook niet anders, vooral omdat hij 7 weken geleden pas zijn laatste chemokuur heeft gehad en hij nu alweer zoveel kan en vooral doet. Jesse zoekt de grens wel op.

Met ons als gezin gaat het ook steeds beter. We hebben eigenlijk al onze bezigheden weer opgepakt. We merken dat het elke dag beter gaat. We genieten er ook van om heerlijk bij elkaar te zijn. We beleven de momenten dat we dingen samen doen nu intenser. Zoals lekker met elkaar aan tafel knutselen. Op de foto is Jesse bezig om onderdelen met een mesje los te snijden en deze te gebruiken om een miniatuurtank in elkaar te knutselen.

We wensen jullie fijne dagen en een goed weekend toe en tot volgende maand!

Gebedspunt:
– kracht en energie voor Jesse om de dingen te doen die hij graag wil doen
– dat zijn motoriek geen blijvende schade heeft opgelopen

Dankpunt:
– dat we nu bewuster leven en zo intens kunnen genieten van elkaar
– dat het zo goed met Jesse gaat

Liefs,
Wichard en Thérèse

IMG_8438

Advertenties