23-05-2011

Lieve mensen,

Jesse heeft een actieve week achter de rug. Hij is vorige week voor het eerst weer naar de training van turnen geweest. Op de maandag heeft hij een half uur meegedaan en op vrijdag zelfs een uur. Ook had hij nog verjaardag op school van de juf en mocht Jesse in verkleedkleren op school komen (zie foto). Dan is de keuze voor Jesse niet moeilijk. Dan moet de soldatenkleding aan! En afgelopen zaterdag had hij van een vriend een verjaardagsfeest. Dus hij heeft heel wat inspanning gehad, maar we hebben hem er bijna niet over gehoord dat hij moe was.

Wel merken we de laatste dagen, dat ook Jesse af en toe moeilijke momenten heeft. Hij is dan stilletjes of uit zijn doen. Als we dan doorvragen blijkt, dat ook hij, toch nog wel bezig is met wat hij heeft meegemaakt en ook geeft hij aan dat hij er aan denkt dat hij weer ziek kan worden.
Maar gelukkig overheersen de optimistische en actieve periodes. Ook Jesse zal de afgelopen periode moeten verwerken, en het mooie van kinderen is dat zij over het geheel minder bezig zijn met de achterliggende periode en dat ze niet te ver vooruitkijken. Dit lukt onszelf nog niet zo, het houdt ons nog wel erg bezig.

Toch ziet Jesse van een aantal dingen ook voordelen. Zo vindt hij het douchen, en dan met name het haar wassen, lekker snel gaan. Ook was er laatst luizencontrole op school en hij vertelde met zo'n mooie glimlach op zijn gezichtje dat de controle bij hem wel supersnel klaar was.

De eerstvolgende controle voor Jesse staat gepland op dinsdag 2 augustus. Deze controle zal nog iets uitgebreider zijn dan de vorige. Er zal dan ook nog een hartecho gemaakt worden, om te controleren of de functie van de hartspier door de chemo eventueel verminderd is.

Gelukkig kunnen we elke keer goede berichten over de gezondheid van Jesse melden. Daarom willen we het bijwerken van de berichten gaan wijzigen naar 1 x in de maand. We zullen elke 1e dag van de nieuwe maand een bericht plaatsen over hoe het met Jesse gaat en eventuele uitslagen van controles. Mochten er tussentijds bijzonderheden zijn, dan zullen we dat uiteraard melden.

We blijven ons erover verbazen hoe groot jullie medeleven nog steeds is. We ontvangen nog steeds kaartjes, telefoontjes en bezoekjes. Dit doet ons (en ook Jesse) erg goed, want het valt voor ons nog niet mee om het dagelijks leven weer op te pakken. Ook al beseffen we dat er een gezonde toekomst voor Jesse mogelijk is. Bedankt allemaal!

Gebedspunt:
– het goed kunnen verwerken van wat we de afgelopen periode hebben meegemaakt
– rust voor de toekomst

Dankpunt:
– dat Jesse alweer zoveel energie heeft en hele dagen naar school toe gaat en daarbij ook nog andere activiteiten kan doen

Liefs,
Wichard en Thérèse

IMG_8428 

Advertenties