09-05-2011

Lieve mensen,

HEEL GOED NIEUWS!

We zijn vanochtend, volgens afspraak, naar het ziekenhuis in Groningen gegaan. Na binnenkomst is er een buikecho gemaakt. Vervolgens is er een rontgenfoto van zijn bovenlichaam gemaakt.

Toen moesten we naar de poli. Hier is bloed geprikt en net na de middag hebben we in een heel uitgebreid gesprek alle uitslagen doorgenomen. De bloedwaardes waren goed. (Leuco: 4,7, Hb: 6,6 en de trombo's 508). Omdat deze waardes goed waren, komen er 2 van de 3 medicijnen, die Jesse nog dagelijks moest innemen, (1 hiervan door de sonde) te vervallen. Dit hield dus ook in dat na 4 maand de sonde er vandaag uit mocht! Zo ziet Jesse zijn gezichtje er al wel weer heel anders uit.

Daarna hebben we de uitslagen van de buikecho en rontgenfoto doorgesproken. Ook deze zagen er goed uit. Op de buikecho zijn geen bijzonderheden aan de lymfeklieren te zien. Ook de rontgenfoto zag er goed uit.
Dus met dankbaarheid kunnen wij melden dat Jesse nog schoon is en er dus geen chemokuren meer nodig zijn.

Wij worden vanaf nu elke 3 maand in Groningen verwacht voor uitgebreide controle's. De volgende keer zal er ook nog een hartecho gemaakt worden. Dit om na te gaan of de chemo nadelige gevolgen heeft gehad voor de werking van zijn hart.
Dit zullen dus hele spannende momenten blijven. Net als vandaag. Met lood in de schoenen ga je richting het ziekenhuis, maar opgelucht mochten we er gelukkig weer weggaan. We hopen dat ook de vervolgcontrole's goed mogen blijven.

Het medicijn dat Jesse nu nog moet gebruiken (3 x in de week) moet hij nu nog 2 maand gebruiken. Al deze tijd mag hij nog niet naar het zwembad of een omgeving waar veel bacterien kunnen zijn, zoals een springkussen of ballenbak. Tot en met november mag hij niet in het zonnetje. Met zijn positieve instelling zal hij hier vast niet al te veel problemen mee hebben.

Ook zien we sinds eind vorige week dat zijn haartjes weer beginnen te groeien. En de joggingbroeken kunnen de kast weer in. Sinds het weekend kan hij weer broeken met een knoop/ritssluiting aan. Daarvoor was dit nog te pijnlijk door zijn buikwond.

Wel was Jesse de afgelopen 2 weken moe. Maar zijn lichaam gebruikt ook de nodige energie om weer te herstellen van de kuren. Dus dit kan nog wel even aanhouden gaf de oncoloog aan.

Wij zijn heel blij en dankbaar dat de uitslagen vandaag goed waren. Op naar een gezonde en zonnige toekomst voor Jesse!

We zullen volgende week maandag een update geven hoe met Jesse in deze aankomende week is gegaan.

Gebedspunt:
– dat de vermoeidheid mag afnemen
– dat het goed mag blijven gaan met Jesse

Dankpunt:
– dat de uitslagen vandaag allemaal goed waren

Liefs,
Wichard en Thérèse

Advertenties