26-04-2011

Lieve mensen,

We zijn vanochtend iets over 7 vertrokken naar Groningen. Er is eerst bloedgeprikt. Vervolgens kwam de mondhygieniste ons ophalen. Wij wisten niet dat bij elk controle zijn gebit nagekeken zou worden. Jesse had nog lekker in de auto (gezien het tijdstip van vertrek) zijn ontbijtje genuttigd. Dus ik gaf al aan dat ze misschien nog wel broodkruimels tegen kon komen. Ook al lag hij er niet met een blinkend schoon gebit bij, ze kon wel zien dat zijn gebit er goed uit zag. Ze blijven dus de volgende keren dat wij naar Groningen moeten deze gebitscontrole uitvoeren, omdat de chemo ook het gebit kan aantasten.

Vervolgens hadden we een gesprek met de oncoloog. Ze gaf ons de resultaten van het bloedonderzoek door (het duurt ongeveer 30 minuten voordat deze uitslagen bekend zijn).
Zijn Hb was 5,3. Nog wel aan de lage kant, maar hoog genoeg, zodat er gelukkig geen bloedtransfusie nodig was. Zijn trombo's waren al de lucht in geschoten naar 1188 (vorige week nog 184) en zijn leuco waarde (witte bloedlichaampjes) was: 1,7.
De leuco's zijn nog wel aan de lage kant, maar niet verontrustend. Maar het houdt wel in dat Jesse nog erg vatbaar is om een bacterie/virus op te lopen.

We zijn heel dankbaar dat er geen bloedtransfusie nodig was. We hadden hier wel een beetje rekening meegehouden, omdat Jesse de laatste paar dagen toch wel af en toe aangaf dat hij moe was. Dus we kwamen voor de middag het ziekenhuis alweer uit. Anders was dit veel later geworden, een transfusie duurt ongeveer 4 uur.

Vanuit Groningen zijn we doorgereden naar Pieterburen en heeft Jesse met veel plezier de zeehondjes bekeken bij de zeehondencreche.

Jesse staat weer volop in het leven en gaat voor ons gevoel verder in heel zijn doen en laten zoals het was voordat hij ziek werd. Voor ons is het helaas nog niet zo gemakkelijk, maar is het mooi om te zien dat een kind heel anders in het leven staat.

Ook willen we jullie nog bedanken voor alle attenties/kaarten die we ontvangen hebben afgelopen week en zelfs vandaag nog weer ontvingen. We zijn er stil van, dat we zo overladen zijn door jullie met aandacht/attenties en natuurlijk de gebeden. We weten dat er nog steeds veel aan ons gedacht wordt en we vinden het heel fijn dat jullie nog zo met ons meeleven!

De datum in mei voor de eerste grote controle staat nog niet definitief vast, misschien wordt het eind volgende week. We wachten het rustig af.

Volgende week dinsdag zullen we jullie weer even berichten hoe het gaat. Mocht er tussentijds iets te melden zijn, dan horen jullie het.

Gebedspunt:
– dat de waarde van de witte bloedlichaampjes snel omhoog mag gaan

Dankpunt:
– dat er geen bloedtransfusie nodig was
– dat Jesse weer volop van het leven geniet

Liefs,
Wichard en Thérèse

IMG_8195

Advertenties