20-04-2011

Lieve mensen,

We hebben vanochtend contact met Groningen opgenomen om de bloeduitslagen op te vragen. In Groningen gaven ze aan dat ze bloeduitslagen vanuit Zwolle niet hebben doorgekregen. Dus hebben ze vanuit Groningen hier achteraan gebeld en hebben we later de volgende uitslagen doorgekregen:

Hb: 4,8
Trombo: 184
Leuco's: 0,7 (Granulo's 0,08)

Jesse is vanochtend weer vol energie richting school gegaan. We verbazen ons dan ook, gezien de bloedwaardes, dat hij zo vol energie zit. De waardes van de vorige keer bloedprikken (8-4-2011) waren nog een stuk hoger (hb: 6,4, trombo: 531, leuco's: 8,5). Ze gaven vanuit Groningen ook aan dat hij nu dus een stuk vatbaarder is om iets op te lopen. Met name omdat zijn waarde van de leuco's (witte bloedcellen) zo laag is. De leuco's beschermen je lichaam tegen bacteriën, virussen, schimmels, enz. We zullen zien hoe het gaat en of hij koortsvrij mag blijven. Als alles verder goed mag gaan, is de kans wel redelijk groot dat hij volgende week als we weer naar Groningen gaan (dinsdag 26 april), een bloedtransfusie krijgt.

Ook is het nu goed opletten voor hem met dit mooie weer. Hij loopt constant met pet en shirt met lange mouwen ter bescherming tegen de zon. En we smeren zijn bolletje goed in.

Verder geniet Jesse er volop van dat hij weer naar school toe kan, het buiten spelen en alle andere dingen. We vinden het heerlijk om te zien hoe hij weer volop van het leven geniet. Dit geeft ons ook weer kracht, want het viel de afgelopen week niet mee om de draad weer een beetje op te pakken.

Verder heeft Jesse gisteravond een leuke avond gehad. Hij komt in aanmerking om via de Stichting doe een wens een wensdag in vervulling te laten gaan. Gisteravond zijn er 2 vrijwilligers van de Stichting langsgeweest om zijn wensen door te nemen. Hij was voor hem echt al voorpret en hij gaf dan ook enthousiast zijn wensen door. We hopen dat ze een mooie wensdag voor hem kunnen maken en zullen jullie hier ook van op de hoogte brengen als het zover is.

We wensen jullie fijne en gezegende paasdagen toe!
Tot volgende week dinsdag. Mochten er tussentijds iets gebeuren, dan melden wij dit.

Dankpunt:
– dat het ondanks de lage bloedwaardes nog zo goed met Jesse gaat
– dat Jesse weer volop van het leven geniet

Gebedspunt:
– dat Jesse geen bacterie of virus oploopt en koortsvrij mag blijven

Liefs,
Wichard en Thérèse

Advertenties