10-04-2011

Lieve mensen,

Het was vandaag een goede dag voor Jesse. Hij voelde zich goed en kon zich ook goed vermaken. Vanmiddag is Nathan op bezoek geweest en dit vond Jesse ook wel heel leuk. Voor Nathan was dit, als het goed is, het laatste bezoekje in Groningen op deze afdeling.

De oncoloog is vanochtend nog bij ons geweest om te vertellen of het consequenties heeft, dat Jesse Bactrimel had gekregen. Hij verwachtte geen nadelige effecten.
Er is eigenlijk helemaal niet goed duidelijk hoe het zit met de effectiviteit van de MTX als je na een paar dagen weer Bactrimel gaat geven. Het ene ziekenhuis hanteert 2 dagen (na toediening van MTX) en er zijn ziekenhuizen die 14 dagen aanhouden. In Groningen wordt normaal gesproken een termijn van 7 dagen aangehouden. We moeten er maar vanuit gaan, dat het geen nadelige gevolgen heeft.

We gaan nu op naar de laatste behandeldag (maandag). Vanmiddag is het laatste zakje chemomedicatie aangehangen. Dit moet via het infuus in 24 uur doorlopen. Dit kan er morgen rond 12.00 uur door zijn. Dan moet er nog ongeveer 3 uur gespoeld worden. Na het spoelen wordt de ruggenprik uitgevoerd. Na de ruggenprik moet Jesse in ieder geval 1 uur plat liggen en daarna heeft hij nog wel even tijd nodig om bij te komen.
We weten nu nog niet wanneer we naar huis kunnen. Het zal of morgen vroeg in de avond zijn of dinsdagochtend.

Gebedspunt:
– rust en kracht voor Jesse tijdens zijn laatste behandeldag (vooral voor de toediening van de ruggenprik)

Dankpunt:
– dat Jesse vandaag een goede dag heeft gehad
– dat het morgen de laatste behandeldag is!

Liefs,
Wichard en Thérèse

IMG_8105

Advertenties