06-04-2011

Lieve mensen,

Jesse heeft vanochtend tot ongeveer 8.30 uur uitgeslapen. Hij is vannacht een heel aantal keren wakker geweest om te plassen, door de toediening van al het vocht. Dan is het wel lekker voor Jesse om de volgende ochtend wat langer te kunnen slapen.

Hij heeft vanochtend nog even een rondje door de gang gefietst met de infuuspaal achter de fiets aan (zie foto). Dit kon nog net even voordat de juf les kwam geven en de ruggenprik werd uitgevoerd. Dit is om 11.00 uur uitgevoerd. Hij vond het weer heel spannend. Eerst komt er via de naald hersenvocht uit de naald (dit zit in een soort zakje in je wervelkanaal). Dit wordt opgevangen voor onderzoek, om te kijken of er geen kankercellen meer inzitten. Dit is standaardprocedure, en is bij alle uitgevoerde ruggenprikken gedaan. Daarna vangen ze nog een aantal druppels op, zodat er ruimte in het zakje vrijkomt om de chemomedicatie toe te dienen.
We hebben dit keer foto's gemaakt tijdens het uitvoeren van de ruggeprik. Jesse heeft deze foto's vanmiddag bekeken en heeft er nu een beter beeld van wat er gebeurd tijdens de prik. Hij wil altijd met alle handelingen meekijken, maar met de ruggenprik gaat dit natuurlijk niet. Na een uur of 2 was hij weer aardig bijgekomen en heeft hij heerlijk van de patatjes gesmuld die vandaag op het menu stonden.

Vanaf nu zal hij zich de komende dagen op bed moeten zien te vermaken.

Gebedspunt:
– kracht en rust voor Jesse nu hij de komende dagen niet meer van zijn bed af mag komen

Dankpunt:
– dat de uitvoering van de ruggenprik goed is gegaan

Liefs,
Wichard en Thérèse

IMG_8057

Advertenties