01-04-2011

LIEVE MENSEN, HEEL GOED NIEUWS!

Vanochtend nadat een team van chirurgen langs is geweest om te kijken hoe het met Jesse gaat, gaven ze aan dat we naar huis toe mochten gaan. Jesse had vanochtend al even een rondje over de gang gelopen, dus het gaat echt de goede kant op.

Om 10.30 uur kwam juf Janet langs en heeft hij les gehad. In die tijd hebben wij onze kamer in het Ronald McDonald schoon gemaakt.
Wij stonden op het punt om naar huis te gaan om 12.00 uur toen de oncoloog langskwam. Ze kwam ons melden dat het onderzochte weefsel goed is! Het bleek toch littekenweefsel te zijn. Dit is geweldig nieuws. Het houdt in dat Jesse nu nog 1 chemokuur krijgt en dan klaar is. Deze kuur zal volgende week dinsdag starten.

Jesse heeft sinds we wisten dat hij kanker had een Kanjerketting gekregen. Na elke vervelende behandeling, ingreep of onderzoek krijgt Jesse een kraal. De 100e (!) kraal, de roze (links bovenaan de foto), aan zijn ketting vormt hierop een uitzondering, want dit is de kraal voor heel goed nieuws. En dat hebben we dus ontvangen. Om een idee te krijgen wat de andere kralen aan de ketting inhouden en kleine opsomming van een aantal kralen:
38 ronde rode kralen voor 38 x bloedprikken
4 oranje kralen met groene stip voor 4 x een gestarte chemokuur
7 groene ronde kralen voor 7 x een ruggeprik
4 blauw gewolkte kralen voor 4x een operatie
3 regenboogkleurige kralen voor 3 x een spoedopname
8 stervormige blauwe kralen 8 x een geplande opname
Zo zitten er nog een aantal andere kralen aan, maar de mooiste is de roze, goed nieuws kraal, van vandaag!
De ketting blijft in gebruik totdat de laatste kraal, dit is een bloemetje, er aan komt en dit houdt in dat de behandeling is geeindigd. Deze kraal komt er pas aan als ook de VAP operatief verwijderd is. De VAP wordt ongeveer een jaar na de laatste chemokuur verwijderd. Dit duurt zo lang, voor het geval er toch weer behandeld moet gaan worden.

Wij zijn heel erg dankbaar dat alle gebeden voor genezing van Jesse verhoord zijn. Onze dank gaat naar onze God en Vader.

Ook al zijn we er nog lang niet, deze uitkomst geeft hoop op een goede toekomst voor Jesse.

Dankpunt:
– dat het weefsel geen actieve kankercellen meer bevat
– dat het herstel van de buikoperatie zo goed gaat

Gebedspunt:
– kracht voor Jesse om de laatste chemokuur volgende week te ondergaan

Liefs,
Wichard en Thérèse

Wij wensen iedereen een goed weekend

IMG_8026

Advertenties