29-03-2011 deel 3

Lieve mensen,

Jesse is rond 17.00 uur naar de uitslaapkamer gegaan. Het heeft nog wel drie kwartier geduurd, voordat hij weer bij kwam. Rond 18.30 uur waren we weer terug op de afdeling.
Vooraf hadden we al een gesprek gehad met de chirurg die de operatie heeft uitgevoerd. Hij gaf aan dat ze een deel van de tumor hebben weggehaald. Dit deel lag tussen de bloedbanen en tegen een deel van dikke en van de dunne darm aan. Gelukkig hoefde er, zoals ze eerst dachten, geen stuk tussen de darm uitgehaald te worden.
Tijdens de operatie bleek dat de darmen van Jesse gespiegeld liggen t.o.v. wat normaal is. Nu men dit weet, blijken ook de eerder gemaakte plaatjes beter te begrijpen.
Het blijkt dat daardoor ook zijn blinde darm aan de linkerkant in zijn buik ligt. Dit heeft verder geen consequenties, maar is wel belangrijk om te weten als hij een keer een blindedarmontsteking zou krijgen.

Het gedeelte dat is weggehaald, wordt nu op kweek gezet. We moeten afwachten of hier nog actieve cellen in worden gevonden. Dit onderzoek gaat ongeveer 5 werkdagen duren.

Jesse probeert op dit moment zo rustig mogelijk in bed te liggen. Als hij zich beweegt voelt hij zijn buikwond. Zijn wond loopt verticaal over een lengte van ongeveer 7 cm. vanaf zijn navel naar beneden. Maar hij is wederom weer heel dapper geweest.

Jesse zou het ook weer erg leuk vinden om post te ontvangen, dus hierbij zijn adres:

UMCG
Afdeling M2VA
Jesse Mulder, kamer 10
Postbus 11120
9700 CC Groningen

Gebedspunt:
– dat Jesse niet al te veel pijn heeft tengevolge van de operatie
– dat er in het verwijderde gedeelte geen actieve kankercellen meer aanwezig zijn

Dankpunt:
– dat de operatie geslaagd is

Liefs,
Wichard en Thérèse

Advertenties