28-03-2011 deel 1

Lieve mensen,

De afgelopen dagen waren/zijn voor ons één van de zwaarste periode's tijdens het ziek zijn van Jesse.
Jesse zelf was na het telefoontje van vrijdag eerst wat aangeslagen en ontdaan, maar vrij snel was hij weer rustig. Jesse houdt alle mogelijkheden open en geeft aan dat we eerst dinsdag de uitslag gewoon moeten afwachten. Wat dat betreft kunnen we echt een voorbeeld aan hem nemen!
We weten dat we ook positief kunnen zijn nu er onduidelijkheid is of de tumor weg is. Dit houdt in dat de chemokuren goed gewerkt hebben, omdat er op de scan bijna niet te zien is of de kankercellen nu wel of niet weg zijn.
Toch brengt het voor ons veel onzekerheid met zich mee. Vooral ook omdat we weten dat, mocht de uitslag van de scan niet goed zijn, er nog maanden van zware chemokuren gaan volgen.

We hebben dit weekend ook ontspannende momenten gehad. Gisteravond bv. begeleidde het jeugdorkest, waarin Nathan op de hoorn speelt, een kerkdienst. We zijn hier allemaal naar toegeweest en het was fijn om Nathan met het orkest te zien en te horen. We hebben de laatste tijd al veel van zijn optredens moeten missen, dus het was fijn dat we hier wel bij konden zijn.

Vanochtend zijn we begonnen met het spoelen van Jesse ter voorbereiding op de chemokuur van morgen. Het spoelen houdt in dat Jesse vandaag 3 x speciale medicatie moet innemen. Daarnaast moet hij minstens 2 liter water binnenkrijgen. Dit kunnen we met een speciale fles via de sonde met de voedingspomp in laten lopen.

Morgenochtend worden we om 09.00 uur in Groningen verwacht. Dus dat wordt vroeg vertrekken. De verwachting is dat we dan ook de uitslag van de scan te horen krijgen en dat ook bekend is welke kuur gestart kan worden.
We hopen en bidden dat we jullie morgen een positief bericht kunnen sturen.

Gebedspunt:
– kracht voor aankomende week
– een positieve uitslag van de scan

Dankpunt:
– dat we ondanks de zorgen toch ook nog hoop mogen hebben

Liefs,
Wichard en Thérèse

Advertenties