28-03-2011 deel 2

Lieve mensen,

Er is onverwacht rond 19.00 uur contact door de oncoloog met ons opgenomen. Na overleg vandaag is gebleken dat er op de plek van de tumor nog "iets" te zien is met een afmeting van 2 x 2 cm.
-dit kan littekenweefsel zijn met dode kankercellen. Mocht dit zo zijn dan is er volgens het protocol nog 1 chemokuur nodig.
– het kan ook nog een stukje overgebleven tumor zijn (die was immers erg groot). Mocht dit toch nog een actief stukje tumor zijn, dan volgen er (weer volgens het protocol) nog 7 chemokuren.

Omdat het verschil van 1 of 7 kuren zo groot is en de gevolgen voor Jesse ook groot kunnen zijn bij een verkeerd besluit wil men nu op een andere manier dan de gemaakte scans zekerheid verkrijgen.

Om over het geen men gezien heeft toch uitsluitsel te kunnen geven, is de enige mogelijkheid, om een uitgebreide biopt/kijkoperatie/buikoperatie uit te voeren. Wat het moet gaan worden is aan de chirurgen.
Dit houdt ook in dat we morgen niet naar Groningen gaan, tenzij er morgen al plek is voor de nu geplande operatie. Mocht dit zo zijn, dan worden we morgenochtend hierover gebeld. De bedoeling is in ieder geval wel om het deze week uit te voeren.
Na de ingreep zal Jesse dan een week moeten herstellen. Het zal ook ongeveer een week duren voordat we uitslag mbt het aangetroffen weefsel krijgen.
Daarna zal men dan met grotere zekerheid de goede kuur kunnen gaan starten.

Zo zien we wederom dat je niet vooruit kan kijken. Jesse was vandaag volop bezig met spoelen en is al heel wat keertjes naar het toilet geweest. Maar met het spoelen zijn we nu dus gestopt.

Het geeft voor ons beiden wel een heel gerust gevoel, dat de behandelende artsen op deze manier duidelijkheid willen krijgen. Wij hadden er al een heel onrustig gevoel over, toen de oncoloog ons vrijdag doorgaf, dat er iemand "iets" had gezien. Stel dat ze ons morgen hadden doorgegeven dat het goed was en er nog 1 kuur zou volgen: we waren toch nog onrustig geweest.
Ook al moeten we nu nog langer in spanning zitten, het geeft toch een gerust gevoel. En er blijft nog steeds hoop dat de tumor wel helemaal weg is.

We houden jullie op de hoogte!

Gebedspunt:
– dat de plek de ze zien littekenweefsel met dode cellen mag zijn
– rust en kracht om ook deze boodschap weer een plekje te geven

Dankpunt:
– dat de deskundigen grondig onderzoek doen

Liefs,
Wichard en Thérèse

Advertenties