21-03-2011 deel 2

Lieve mensen,

Weer gaan de zaken anders dan wij gisteren gedacht hadden.

Zoals gezegd, had Jesse vanochtend wat verhoging. Na contact hierover met het UMCG zijn we toch naar Groningen gereden.
Er is na binnenkomst op de poli een infuus in de arm aangebracht, bloedgeprikt en een bloedkweek afgenomen. Na een gesprek met een oncoloog is er toch besloten om de geplande scan wel door te laten gaan.
Gelukkig is dit prima verlopen. Jesse heeft het prima gedaan. De PET scan ging ook een stuk sneller dan de vorige keer. Jesse lag nu in het nieuwe scanapparaat. Deze uitslag wordt morgen of overmorgen met ons doorgesproken.

Na terugkomst op de poli kregen we de bloeduitslagen te horen. Het Hb was zeer laag (4) en ook de leuko's waren lager dan vorige week maandag (nu 1.0, was 3.2). De trombo's waren wel erg gestegen (van 85 naar 820). Deze lage Hb en leuko waarde hadden wij zeker niet verwacht.
Gevolg van al deze lage waardes is dat Jesse nu een bloedtransfusie krijgt en dat morgen pas bepaald wordt of zijn chemo kuur sowieso wel door kan gaan. Als deze waardes niet gestegen zijn kan de eerstvolgende kuur niet starten. Morgen wordt er opnieuw bloedonderzoek gedaan. Ook wordt dan gekeken of er een antibiotica behandeling nodig is i.v.m. met de koorts. Op dit moment heeft hij 38.1, maar dit kan nu ook het gevolg van de bloedtransfusie zijn.

De verwachting is nu dat we morgen weer naar huis toe gaan. Dat we moeten afwachten totdat de waardes voldoende gestegen zijn. 

Gebedspunt:
– dat de koorts verdwijnt
– dat de bloedtransfusie effectief is
– dat de bloedwaardes snel zullen stijgen
– dat de uitkomst van de scan gunstig zal zijn

Dankpunt:
– dat Jesse vandaag alles weer heel dapper heeft doorstaan, ook al voelde hij zich niet zo goed

Liefs,
Wichard en Therese

Advertenties