19-03-2011

Lieve mensen,

We kunnen jullie melden dat het nog steeds goed met Jesse gaat. Hij was gisterochtend eerst wel heel moe en twijfelde of hij naar school zou gaan. Hij is wel gegaan en het ging heel goed. Zo goed zelfs dat hij direct aangaf toen hij om 12.00 uur kwam aanwandelen, dat hij 's middags weer naar school toe zou gaan. Wichard heeft hem zelfs tien minuten eerder naar school gebracht, omdat hij de tafel van 8 wilde opzeggen. Toen hij om 15.15 uur uit school kwam aanlopen vertelde hij dat hij de tafel van 8 en van 3 heeft opgezegd! We zijn dan ook heel trots op hem dat hij zich zo inzet!

We merken wel dat de uitslag van de scan, van aankomende maandag, Jesse erg bezig houdt. De laatste ochtenden begon hij er direct over als hij uit bed kwam. We merken zelf ook dat onze gedachten veel bij deze uitslag zijn. Als de uitslag gunstig is krijgt Jesse nog 1 chemokuur, mocht de uitslag niet goed zijn zal er begin volgende week gestart worden met de 1e kuur van 7 langdurige kuren. Dit houdt in dat er dan nog maanden van behandeling bijkomen.

Jesse weet nu inmiddels hoe het gaat met de kuren, dus hij weet dat mocht de uitslag niet goed zijn, hij nog een lange weg heeft te gaan.

Thuis moet Jesse morgen (zondag) voor de scan 3 keer contrastvloeistof innemenen. Maandagochtend moet dit nog een keer . Dit kan nu gelukkig via de sonde. Deze vloeistof is namelijk heel erg vies om op te drinken.

Maandagochtend worden we dan om 11.00 uur in Groningen verwacht. Er zal eerst bij de polikliniek bloed geprikt worden, om te bepalen of de bloedwaardes nu goed genoeg zijn om ook een nieuwe kuur te kunnen starten. En er zullen een aantal controle's gedaan worden.

Vervolgens gaat Jesse naar de afdeling Nucleaire Geneeskunde en Moleculaire Beeldvorming.Hij krijgt dan een infuus in de hand of arm aangebracht. Eerst wordt hieruit een bloedmonster afgenomen om de bloedsuikerwaarde te bepalen. Vervolgens wordt door dit infuus radioactieve stof toegediend. Dan moet hij een uur wachten. In dit uur mag hij niet eten, zich inspannen of praten. Na het uur zal hij de PET scan ingaan voor ongeveer 45 minuten. Er zal na deze 45 minuten ook een CT scan gemaakt geworden in hetzelfde apparaat. Hiervoor wordt dan nog via het infuus een jodiumhoudend contrastmiddel toegediend. Die scan duurt ongeveer 15 minuten.

Daarna zal hij weer worden opgenomen op de afdeling waar hij altijd ligt. De oncoloog gaf ons bij ons laatste bezoek in Groningen aan, dat ze proberen om ons volgende week dinsdag of woensdag de uitslag van de scan te geven. Normaal gesproken duurt dit een week, maar ze proberen dit te versnellen. Zodra ze de uitslag weten, zal er direct met de voorgeschreven vervolgkuur worden begonnen.

We proberen nog fijn van het weekend te genieten, maar toch voelen we allemaal de spanning voor de week die gaat komen. Ook Nathan heeft er moeite mee, omdat hij weet dat we weer voor langere tijd weg zullen zijn.
Maar we zijn heel dankbaar dat we nu wat langer thuis mochten zijn en dat Jesse zo heeft mogen genieten van het spelen met de kinderen op school, de bezoekjes thuis en het fijn weer buiten kunnen zijn.
Ook zijn we dankbaar dat we weten dat er velen om ons heenstaan in gedachten en in gebed. Dit doet ons erg goed en we hebben dit ook echt nodig!

Iedereen een goed weekend en we houden jullie op de hoogte!

Gebedspunt:
– dat de uitslag goed mag zijn van de scan
– dat de bloedwaardes goed zullen zijn
– de kracht en de rust voor ons allemaal tijdens ons volgende verblijf in Groningen en voor Nathan "thuis"

Dankpunt:
– dat we langere tijd als compleet gezin van zoveel dingen mochten genieten

Liefs,
Wichard en Thérèse

Advertenties