15-03-2011

Lieve mensen,

Er is aan het eind van de middag contact geweest met de polikliniek vanuit het UMC-Groningen. We hebben de bloedwaarde's van het gister geprikte bloed doorgekregen.
Voor degenen die een beetje thuis zijn in deze waarde's hierbij het overzichtje:
Hb: 4,6
Trombo (bloedplaatjes): 85
Leuco's (witte bloedcellen): 3,2

Jesse gaf vandaag al wel aan dat hij zich gister fitter voelde. Hij is daarom vanmiddag ook niet naar school geweest (vanochtend wel).
Gezien de Hb waarde, is zijn moeheid dus wel verklaarbaar. Omdat Jesse nog wel speelt en o.a. zelf de trap op kan lopen is een bloedtransfusie (nog) niet nodig
De verwachting is dat er over een aantal dagen weer een stijgende lijn in zijn bloedwaarde's komt. Wel is de waarde van de trombo's voor Jesse heel laag. Hij heeft hiervan zelfs waarde's van boven de 1000 gehad.

Als we maandag 21 maart weer naar Groningen gaan zal er eerst bloed geprikt worden om te kijken of de waarde's dan wel goed zijn.
Mochten de waarde's dan nog zo laag zijn als nu, dan kan de eerstvolgende kuur ook niet doorgaan. De waarde van de trombo's moet bijvoorbeeld hoger zijn dan 100 om de kuur door te laten gaan.
De voor maandag geplande scan zal in ieder geval wel doorgaan.

We hopen dat de bloedwaarde's van Jesse zich snel zullen herstellen. Hoe hoger de waarde's zijn hoe minder groot de kans is dat hij koorts krijgt.

Gebedspunt:
– dat de waarde's snel zullen stijgen

Dankpunt:
– dat de waarde's nu toch nog zodanig zijn dat een bloedtransfusie niet nodig is

Liefs,
Wichard en Thérèse

Advertenties