16-02-2011

Lieve mensen,

We zijn vanochtend om 10.30 uur vertrokken richting Groningen. We moeten uitgaan van een reistijd van 2 uur. Dus we waren op tijd binnen voor onze afspraak om 12.40 uur.
Er is eerst bloed afgenomen van Jesse. Daarna moesten we een half uurtje wachten, voordat onze afspraak met de oncoloog was. Ze informeerde hoe het met Jesse ging. We konden melden dat het naar omstandigheden best goed gaat, maar dat hij veel last van zenuwpijn heeft. Afgelopen nacht heeft hij bijna niet kunnen slapen van de pijn.
Ze heeft een recept voor pijnstilling uitgeschreven. Met zijn mond gaat het nog redelijk goed. De eerste plekjes beginnen nu te ontstaan.

Daarna heeft ze met ons de bloedwaardes doorgesproken. Zijn waardes waren al wel een stuk lager dan bij het laatste bloedonderzoek van afgelopen zaterdag, maar nog redelijk goed. Ze verwachtte dat de dip in de waardes nog gaat komen en Jesse zich waarschijnlijk de komende dagen minder goed gaat voelen en dat de kans op complicaties/koorts weer groter gaat worden.

Ze heeft nog geluisterd naar zijn hart/longen en darmen. Dit klonk allemaal goed.

De oncoloog verwacht dat binnen nu en 2 weken de volgende (4e) chemo kuur start, dit is afhankelijk van de bloedwaardes. Na deze 4e kuur wordt er opnieuw een PET-scan gemaakt om te bepalen of er na de 5e kuur nog meer kuren nodig zijn.

We hebben weer de benodigde medicatie bij de apotheek in het ziekenhuis opgehaald en zijn richting huis vertrokken. Rond 16.45 uur waren we thuis. Jesse is nog even beneden gebleven en vroeg vrij snel of we hem naar bed wilden brengen. Zo'n ziekenhuisbezoek is voor hem erg intensief.

Mocht alles verder goed gaan, dan staat de volgende afspraak gepland op dinsdag 22 februari. Dan wordt er opnieuw bloed geprikt en de controle's uitgevoerd. Dus als alles goed blijft gaan mogen we eindelijk eens wat langer thuis zijn. Dit zou ons erg goed doen!

Gebedspunt:
– dat de zenuwpijn afneemt/verdwijnt
– dat Jesse geen complicaties/koorts krijgt, nu de bloedwaardes beginnen te zakken
– dat we nu een wat langere periode thuis mogen zijn om bij te komen

Dankpunt:
– dat Jesse zich tot nu toe naar omstandigheden redelijk goed voelt
– dat we na deze controle weer naar huis toe konden

Liefs,
Wichard en Thérèse

Advertenties