09-02-2011

Lieve mensen,

Vanochtend om 11.30 uur is de ruggeprik onder een roesje uitgevoerd. Eerst is er via de prik hersenvocht opgevangen voor onderzoek. Daarna is via de naald chemo ingespoten. Dit was toch nog wel erg gevoelig voor Jesse. Hij vond het op deze manier ook wel heel erg spannend. Naast Wichard moesten er nog 2 verpleegkundigen aan te pas komen om hem goed stil op de behandeltafel te laten liggen.
Door het roesje maakte hij op het moment van de prik wel alles mee, maar was na de behandeling alles weer vergeten. Jesse lag ter controle aan een monitor om de hartslag in de gaten houden. Hiervoor kreeg hij voordat de prik werd gedaan al een pleister met sensor om zijn vinger. Toen hij na de prik al een tijdje weer op zijn kamertje lag heeft hij ons wel 3 keer gevraagd waarom hij die pleister om zijn vinger had. Gelukkig werkte het "roesjesmiddel" goed en is hij dus alles vergeten wat er gebeurde tijdens de handeling.

Om 13.00 uur mocht hij weer rechtop zitten. Ze moeten eerst altijd na een ruggeprik plat liggen om hoofdpijn te voorkomen. Daarna stond er een feestmaal voor Jesse klaar: patat met een frikandel!
Hij heeft hier heerlijk van gegeten. 1x in de 2 weken staat er patat op het menu, maar hij had dit alle keren nog gemist. De 1e keer lag hij op de IC en de vorige keer waren we net naar huis. Vandaag zou hij het door de ruggeprik weer bijna missen, omdat ze om 12.00 uur lunchen, maar ze hadden zijn maaltijd bewaard.

Verder heeft hij weer een goede dag gehad. Hij kon helaas vanmiddag niet meer van zijn bed af. Dit omdat de volgende chemo medicatie voor vandaag via zijn VAP werden toegediend. Dit had een doorlooptijd van 6 uur en was om 20.00 uur klaar.

Gebedspunt:
– dat Jesse zich zo goed mag blijven voelen

Dankpunt:
– de het uitvoeren van de ruggeprik goed is gegaan
– dat Jesse nog zoveel energie heeft

Liefs,
Wichard en Thérèse

Advertenties