26-01-2011

Lieve mensen,

Goed nieuws!
Gisteravond laat zijn we thuis gekomen.
En wat een verrassing bij aankomst. Een boog van ballonnen bij de voordeur, bloemen en een taart in de koelkast. Super!

Jesse heeft gistermiddag de ruggeprik gehad met chemo-medicatie. Het ging net als de vorige keer heel snel. En hij was ook snel weer bij kennis.

Omdat het hb gehalte van Jesse heel laag was, hadden ze besloten om Jesse gistermiddag nog een bloedtransfusie te geven. Dit duurde ongeveer 4 uur. Toen bleek dat de transfusie goed verlopen was, mochten we dan gelukkig ook naar huis toe.
We waren hier extra blij mee, omdat Jesse maandagmiddag binnen een half uur van zijn 1 persoonskamer afmoest. Hij werd verplaatst naar een 4 persoonskamer. Dit was eigenlijk veel te druk voor Jesse, maar het kon helaas niet anders, omdat de hele afdeling vol lag. Daarom zijn we nu superblij dat we thuis zijn en Jesse rustig kan liggen.

Heerlijk om na 2 weken weer een nacht in je eigen bed te slapen. Jesse is vroeg in de ochtend bij ons in bed gekropen. Fijn om weer even dat lijfje tegen je aan te voelen. Al die tijd in het ziekenhuis had hij zoveel pijn dat er niet geknuffeld kon worden.

De planning is nu dat we aankomende vrijdag naar het ziekenhuis in Zwolle moeten om bloed te laten prikken. Volgende week woensdag moeten we weer naar Groningen. Dan wordt opnieuw het bloedbeeld van Jesse bekeken en hebben we een gesprek met de oncoloog.

Nu Jesse dus weer thuis is kunnen we bezoek ontvangen, maar we hebben de volgende adviezen vanuit het ziekenhuis meegekregen en die willen we toepassen (i.v.m. een zeer verminderde weerstand van Jesse door de chemo):

* eerst even contact opnemen om iets af te spreken
* bij binnenkomst direct even handen wassen met zeep
* bezoek uitstellen bij:
– verkoudheid
– griepachtige verschijnselen
– besmettelijke kinderziektes, ook als je recent bij iemand geweest bent met een besmettelijke kinderziekte, of diegene is bij jou op bezoek geweest.

Bij twijfel kun je altijd even navraag bij ons doen.

Jesse krijgt nu nog 2 dagen medicatie voor zijn chemokuur (Prednison) via de sonde door ons zelf toegediend, samen met andere algemene medicatie. Wij hebben een heel schema gekregen wat hij wanneer toegediend moet krijgen. Ook krijgt hij thuis gewoon sonde voeding om aan te sterken voor zijn volgende chemokuur. Deze zal binnen 2 weken starten.

Hierbij ook nog(maals) onze dank voor al jullie steun in deze eerste zware periode, waarin we ons gedragen voelden door jullie allemaal. Al de lieve woorden, gebeden, opvang en vervoer voor Nathan, attenties en de inmiddels paar honderd kaarten die we samen met Jesse en Nathan ontvangen hebben, heeft ons zeer goed gedaan!

Dankpunten:
– dat Jesse weer thuis mag zijn, en we fijn als gezin weer even tijd met elkaar kunnen doorbrengen.

Gebedspunten:
– dat er geen complicaties optreden, zodat Jesse tussentijds weer in Groningen opgenomen moet worden (deze kans is erg groot).

Liefs,
Wichard en Thérèse

Advertenties