23-01-2011

Lieve mensen,

Jesse is op dit moment op de helft van zijn 2e chemo kuur. Naar omstandigheden gaat het goed met Jesse. Hij is alleen heel erg moe. Hij kan maximaal een half uur per dag uit bed. Meestal brengen we dat halve uurtje dan door in de speelkamer van de afdeling met knutselen of spelletjes doen.
Verdere bijwerkingen van de chemo heeft Jesse op dit moment (nog) niet.

Afgelopen donderdag was het voor ons nog even spannend, omdat hij weer onder narcose moest voor een ruggeprik. Het ging deze keer gelukkig zonder problemen. Jesse was weer heel snel bij.

Wij hebben de afgelopen dagen benut om te leren omgaan met het sonde-voedingsysteem. Ook het toedienen van de diverse soorten medicijnen via de sonde vraagt enige oefening. Zowel het toedienen van de voeding, als de medicijnen, hebben we inmiddels aardig onder de knie.
We moeten dit goed leren, omdat een deel van de kuren, maar zeker de sonde-voeding, thuis ook gegeven moet worden.

Voor dinsdag as. staat wederom een ruggeprik gepland. Dit weer onder narcose. dat blijft toch spannend.

Mochten er verder geen complicaties optreden, dan zouden we eventueel woensdag of donderdag voor een korte periode naar huis mogen. Daar hopen we op en bidden we voor.

Voor ons zelf zou dit intussen ook erg welkom zijn, omdat de nachten, die we om en om bij Jesse in het ziekenhuis doorbrengen (de ander slaapt dan in het Ronald Mc Donald), erg vermoeiend zijn. Slapen doen we dan eigenlijk niet. Jesse wordt vanwege de medicatie met zeer veel infuuswater doorgespoeld en moet daarom elk uur plassen (dag en nacht).

ps. het is voor ons op dit moment wat lastig het web-log dagelijks bij te werken. Dit kunnen we alleen vanuit het Ronald McDonald. Daar is ook maar 1 internet pc aanwezig en dus niet altijd beschikbaar. Vandaar dat het wat langer duurde voor de update deze keer.

Dankpunten:
-dat er tot nu toe geen complicaties zijn opgetreden bij Jesse.

Gebedspunten:
-dat we aan het einde van deze kuur even kort naar huis zouden kunnen gaan.

Wichard en Thérèse.

Advertenties