19-01-2011

Lieve mensen,

Er is vanochtend bij Jesse een echo van zijn buik gemaakt. Hiermee kon worden vastgesteld of de tumor kleiner is geworden.
Later op de dag hebben we een gesprek met de oncoloog en zaalarts gehad. De uitslag van de echo van vanochtend gaf aan dat de tumor ongeveer 40% kleiner is geworden na de eerste week chemo. De chemo slaat dus goed aan en dat is heel goed nieuws!
Wel blijken er meerdere tumoren in zijn buik te zitten, maar dit heeft geen gevolgen voor de gestarte behandeling en vervolgbehandelingen.

Ook gaf de oncoloog aan dat het onderzochte hersenvocht en beenmerg schoon zijn van kankercellen (deze onderzoeken zijn vorige week uitgevoerd tijdens plaatsen van de VAP d.m.v. puncties). Ook dat is heel goed nieuws!

Vanaf morgen wordt dus gestart met de 2e chemokuur. Deze zal 7-10 dagen duren, waarbij Jesse iedere dag een mix van andere medicijnen krijgt. De chemomedicatie wordt toegediend via de VAP, maar de medicatie voor a.s. vrijdag en volgende week dinsdag krijgt hij deels ook via een ruggeprik op de OK, onder narcose.

De kans is erg groot dat hij van deze 2e chemokuur veel bijwerkingen gaat krijgen, dus dit zal voor hem mogelijk erg zwaar worden. Deze bijwerkingen kunnen tijdens, maar ook pas na de kuur optreden.
Deze kuur gaat ook goede cellen afbreken, zoals zijn haar- en maagcellen. Dit heeft tot gevolg dat hij (deels) kaal zal worden en misselijk kan worden.

Verder heeft Jesse vandaag voor eerst in zijn kamertje les gehad van een onderwijzeres van het ziekenhuis. Zijn lesmateriaal van school is inmiddels in het ziekenhuis aanwezig en vanaf morgen zullen ze hier mee starten. Als Jesse zich goed genoeg voelt zal hij per dag 40 minuten les krijgen.

We hebben dus reden genoeg om zeer dankbaar te zijn!

Gebedspunt:
– dat de bijwerkingen van deze 2e kuur mee mogen vallen.

Dankpunten:
– dat de 1e chemo goed heeft gewerkt.
– dat Jesse op zijn buik na "schoon" is.

Liefs,
Wichard en Thérèse

Advertenties