04-01-2011

Met dit weblog willen wij alle familie, vrienden en bekenden op de hoogte houden van het ziekteverloop bij Jesse.

Jesse had al een aantal weken buikpijn en we waren hiervoor dan ook al een aantal keren bij de huisarts geweest. De huisarts gaf aan dat het om een verstopping in de darmen zou gaan. We hebben hier ook verschillende medicatie voor gekregen, maar zonder vooruitgang.
Uiteindelijk zijn we vrijdag 31 december naar een kinderarts in het Sophiaziekenhuis in Zwolle gegaan.

Hij voelde direct aan de bult in de buik van Jesse dat dit niet om een verstopping ging. Hij heeft direct geregeld dat er een echo kon worden gemaakt. Hier bleek uit dat het om een kwaardaardig tumor in de buik van Jesse gaat. Jesse is direct in Zwolle opgenomen en is nieuwjaarsdag in de CT scan geweest om meer duidelijkheid voor de artsen in Groningen te krijgen.

We zijn nieuwjaarsdag vervolgens per ambulance naar Groningen gegaan. Thérèse heeft de afgelopen nachten bij Jesse in het ziekenhuis geslapen en Wichard heeft in het RonaldMcDonalds huis geslapen.

De feiten zoals ze er nu zijn is het onderstaande:

– een kwaadaardige tumor (en) ter grootte van een sinaasappel
– een milt met afwijkende vorm
– vocht in de buik

De bloedwaardes geven aan dat er voor de artsen nog tijd is om goed een diagnose te kunnen stellen en een plan van aanpak te maken. Ook functioneren de longen en de nieren goed.
Omdat er tijd is, mochten we maandagmiddag rond 15:00 uur voor korte tijd naar huis.

Jesse vindt het erg fijn om weer even thuis te zijn en heeft vandaag ook fijn met zijn vriendjes gespeeld.

Donderdag morgen moeten we ons voor 09:00 uur weer bij het UMCG melden. Rond 14:00 is Jesse dan aan de beurt en wordt er onder narcose een bioptie uitgevoerd.

Jullie begrijpen dat de ziekte van Jesse een enorme impact op ons gezin heeft. Toch voelen we kracht en ons gesterkt. Mede omdat we weten dat er enorm met ons wordt meegeleefd en voor ons wordt gebeden.
Hierbij willen we jullie bedanken voor de kaartjes, telefoontjes, mailtjes en gebeden.

Liefs,
Wichard, Thérèse, Nathan en Jesse

Advertenties